En avhandling om Monster

Aristokraterna får en systerserie

För den som uppskattar Arkiv-X kommer det finnas orsak att glädja sig. Aristokraterna Roland och Thomas har påbörjat en serie där de kommer att diskutera vad som kallas ”Monster of the Week” (MotW). För den som inte är insatt i Arkiv-X så finns det två parallella led i seriens storyled, den ena och huvudsakliga storyn där den röda tråden går kallas för The Grand Conspiracy. I detta led handlar avsnitten om den stora frågan som driver hela serien framåt. Det andra ledet är vad som kallas Monster of the Week, detta led har inte en röd tråd utan är ensamstående avsnitt som istället fokuserar på karaktärsutvecklingen hos huvudkaraktärerna. Men för att inte göra det tråkigt för tittarna drevs avsnittet i sig av en (för avsnittet) särskild antagonist. Denna antagonist var ofta vad vi alla skulle kalla för monster, bokstavligt eller ibland bara bildligt. MotW blev otroligt populärt och bidrog till att Arkiv-X blev en så bra serie som den blev.

Aristokraterna vill därför ge tillbaka till denna fantastiska serie genom att ta sig tiden att prata om MotW. Varje avsnitt kommer att avhandla ett monster i ordningen som de dök upp i serien. Det kommer att göras en sammanfattning och analys av avsnittet, som när det hade premiär och vem som skrev och regisserade avsnittet. Sen kommer att bli analys av monstret i sig, hur den uppträder och handlar samt vilka egenskaper den har. Sist kommer en diskussion om monstret och lite kuriosa innan en rankning sker för att säga vilket intryck som monstret hade.

MotW fick sin början i första säsongens tredje avsnitt (S1E3 – Squeeze) med antagonisten Eugene Victor Toomes som vi kommer att prata om i avsnittet.

För den som vill finns även avsnittet på Soundcloud!

Vi hoppas att ni får mycket nöje!

/ Aristokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s