Steve Rogers of Hydra

Captain America själv har avslöjats som medlem av Hydra,

en nyhet som fått stora reaktioner inom serievärlden. Att Marvel-universumets stjärna av frihet själv är del av organisationen som han kämpat mot sedan Andra Världskriget har skapat stora reaktioner.

Chocken kom i slutet på första delen av ”Captain America: Steve Rogers”, en nysläppt serie av Nick Spencer, där Steve yttrar de välkända orden ”Hail Hydra”, ett tecken på lojalitet. I en intervju med Entertainment Weekly, tillsammans med redaktören Tom Brevoort, berättar Nick Spencer att idén om att ha en Hydra-inflitratör bland Marvels hjältar har varit i arbete en längre tid men att bland de otaliga hjältar som finns skulle ingen kunna göra mer skada eller vara en mer värdefull infiltratör än Steve Rogers. Spencer är också noga med att säga att det inte handlar om hjärntvätt eller en klon, detta är verkligen Steve Rogers.

Caphydra

Reaktionerna har varit många och i huvudsak negativa. Även Stan Lee har lagt in sina ören i diskussionen, men han är av det mer positiva slaget. Vid en frågestund under Megacon i Orlando, Florida, fick Stan frågan hur han känner angående helvändingen för karaktären?

”Jag läste om det, precis som ni gjorde. Jag visste ingenting om det, jag läste bara om det på internet…” skrattade han. ”Det är en sjuhelsikes klyftig idé. Jag kan inte säga att jag själv någonsin skulle kommit att tänka på att göra honom [Steve Rogers] till en dubbelagent. Men det kommer att göra en nyfiken och det kommer att få en att vilja läsa serien och de kommer säkert göra en film baserat på det… Jag tycker det är galet men det är en bra idé.”

Att denna händelse kommer att få stora konsekvenser för hela Marvels serieuniversum är det ingen frågan om. På frågan om hur påverkan av att en av de mest ikoniska karaktärerna bytt sida kommer att bli svarar Brevoort att i likthet med Hitchcocks tradition kommer läsaren vara medveten om att den mest betrodda och respekterade hjälten i Marvels universum är en varg i fårskinn som kan slå till när som helst. Spencer säger sen att Captain America är en inspirerande figur som får folk att samla sig och gå ihop. Cap är en kraftfull symbol och denna historia ska lysa upp det på sitt eget sätt.

Men det känns ändå som ett svek att en så väletablerad karaktär som Steve Rogers skulle vara motsatsen till sitt mer kända alter ego. Detta kommer dock att öppna upp för en ny flamma för Steve Rogers och Captain America, men även Sam Wilson, alias Falcon, som tog över rollen som Cap efter Steve. Hur Sam kommer att hantera Steves nya identitet kommer utan tvekan att omforma karaktären grundligt. Dock måste man hålla med Stan Lee om det geniala i draget, hur motvilligt det än må vara, att låta en ikon bli sin motsats. Samtidigt är det inte första gången som man i serievärlden vänt ut och in på redan etablerad story, låt oss bara hoppas att det inte blir en ny ”One more day”.

 

/ Roland

 

Länkar:

Spara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s