Spelen vi minns

Alla har vi något vi minns från barndomen

och i Aristokraternas fall handlar det om spel. Vi tar en titt på spel som vi minns, håller ett samtal om vad som gör ett spel bra och, som vanligt, låter konversationen tas oss på en vild resa.

 

Vi nämner alla ett par spel var och för att ni alla ska kunna få ta del av hela skönheten av dem så kommer här länkar!

The Stanley Parabel – Ta rollen som Stanley vars the-stanley-parablearbete på kontoret består av att titta på skärmar med rullande data och trycka på knappar utan att ställa frågor. Men lugn, berättarrösten kommer att hålla dig sällskap och kommentera på allt du gör, särskilt när du inte gör vad den säger åt dig att göra. Kan ha en av världens bästa temalåtar.

katamaridamacy-817861Katamari Damacy – Rulla upp hela världen till en boll. Detta udda men ytterst underhållande och älskvärda spel är ett måste att spela. Intressant nog har även detta spel en temalåt som ligger i världstopp (och har du väl hört den kommer du aldrig att glömma den).

Chip-and-dale-rescue-rangers-cover

Chip ‘n Dale Rescue Rangers – Piff och Puffs räddningspatrullen till NES är ett klassiskt plattformsspel. Baserat på tv-serien som kom under 90-talet gör spelet väl i att hålla i andan av den samma. Man kan spela som antingen Piff eller Puff, men alla huvudkaraktärer finns med. Spelet har ett trevligt tvåspelareläge där man samarbetar för att klara banorna. Underhållande och bra utformning.

 

LEGO_Star_Wars_TCS

Lego Star Wars –  Legospelen har fått sin särskilda plats i spelvärlden. De mest kända är de licensierade spelen som Star Wars, Batman, Indiana Jones, etc.. Den komiska tonen och den lätta andan gör dessa spelen underhållande och deras co-op gör dem till ett bra val för spelkvällar med polarna.

Shadowrun (Snes) – Shadowrun är värdig sin kultstatus, både i elektroniska spel och i sin ursprungliga form som bordsrollpel. Shadowrun kombinerar teman som fantasy, cyberpunk och deckare med toner av konspiration och skräck i en framtid där magi kommit tillbaka till vår värld. Snes-versionen är ett försök till pek-och-klicka för super nintendo, kanske inte det bästa konceptet men spelet har en bra och gripande story för den som vill ge sig på det. sr-1-logo_580wide1

Shadowrun (Sega Mega drive) – Mega drive-versionen av Shadowrun har mer av dagens standardmått för ett RPG, du får mer möjligheter att utforska världen och forma spelets protagonist efter eget tycke. Denna version är diskuterbart närmare källmaterialet än Snes-versionen.

Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II – Det går att diskutera huruvida man ska se detta spel som en uppföljare till Dark Forces I eller som fristående. Man spelar som Kyle Katarn, huvudkaraktären från DF1, som när spelet börjar fått veta att hans far blivit mördad av en dark jedi, Jerec, över vetskapen om vart The Valley of the Jedi finns. Kyle sätter ut för att hämnas sin far och upptäcker längs vägen att han är force-senstive. Jedi Knight var stilbildande och grunden för hur alla Jedi-spel är idag.

star_wars__dark_forces_ii__jedi_knight_by_elmic_toboo-d4s3huw
Skapad av Elmic_Toboo, DeviantArt

Wonder boy in Monster world – Wonder Boy är ett enkelt RPG/Plattformsspel. Wonder_Boy_in_Monster_WorldDen lilla story som finns är att Monster World var en fredlig plats innan en armé av monster invaderande. En ung man vid namn Shion svor att befria världen och återställa friden. Man spelar som Shion och vandrar genom världen som är förvånansvärt fri för ett plattformsspel. De lilla element av rollspel som finns är att man kan skaffa ny utrustning och några besvärjelser. Enkel cartoony grafik och bra musik. Spelet har en bra svårighetskurva och är lagom utmanande även för veteraner.

Alundra – Om man någonsin får chansen att spela detta spel, gör det! Det gjordes av Matrix Software och kom ursprungligen till Playstation 1. Det släpptes 1998 i europa (under titeln ”The Adventures of Alundra”) av Psygnosis. Spelet handlar om Alundra som kommer till ett främmande land efter en förlisning. AlundraAlundra är en alv av klanen Elna, med förmågan att kunna vandra i drömmar. En man vid namn Jess hittar Alundra på stranden efter förlisningen och tar hand om honom. Byn som Jess kommer från plågas av att invånarnas mardrömmar blir verklighet. Med sin förmåga blir det Alundras lott att gå in i de sovandes drömmar och hjälpa dem, samtidigt som han i den vakna världen måste ta reda på varför detta händer. Spelet Alundra är en bortglömd skatt. Det faller inom äventyrsgenren, i likhet med Zelda-spelen. En gripande historia som vid tillfällen kommer att få dig som spelare att känna både glädje och sorg, till det är musiken topp notch!

 

Vi hoppas att ni kommer få mycket nöje och som vanligt finns avsnittet tillgängligt på Soundcloud!

 

/ Aristokraterna

 

Referenser/Bilder:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s