”Är WoW-filmen kiss?” eller ”Dom målade en pudding grön”

3045470-5

Följande textmeddelande skickades från SF filmstadens foajé strax efter kvällens sena visning av ”Warcraft- The Beginning”

”Är WoW- filmen kiss? *Spoilervarning* Svaret är: Ja.”

Och mycket riktigt är den nya, högbudgeterade filmen, baserad på Blizzards framgångsrika spelserie just kiss.

Vi måste börja med att filmen är gjord för warcraft-fans som känner till världen och köper dess premisser. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem, men nu är det ett problem, eftersom att filmen förutsätter att du vet vad magi har för roll i den här världen, vad kulturen bland orcer är osv. Jag, som inte spelat warcraft sedan Tides of darkness slängdes in i en värld utan några riktlinjer.Vi får aldrig veta vad begränsningarna av magi i den här världen är, vad en ”mage” eller en ”orc” är för något. Nu kanske ni sitter där ute och überlollar och rofflar, eller vad ungdomarna nu håller på med nu för tiden. Själv är jag vuxen och lollar inte generellt men speciellt inte i samband med den här filmen (okej, jag lollade lite när dom hade slängt in en ljudeffekt från Warcraft 2)

Estetiskt är det en mix mellan den typ av neonfärger en speldator skulle kunna ge ifrån sig och sagan om ringen, med lite Robin Hood vid sidan av. Storymässigt antar jag att mycket är plockat från spelet, och då främst online-spelet World of Warcraft. Det är precis lika blaskigt och skåpmat som vi hade hoppats att det inte skulle bli. Någon ska hämnas, någon blir korrumperad, någon som vi trodde var ond visade sig inte vara ond. Det var väl mycket dom ville få plats med. Ställda mellan att klippa bort saker eller att göra filmen för lång valde dom det senare. Filmen har en massa slut, som sker direkt efter varandra. När man sitter där med träsmak i sin bak så tar filmen slut, man tänker resa sig, men så fortsätter den lite till. Det sker sisådär fem gånger.

Någonting roligt: dom har en orc-hona som ska vara ena hälften av filmens stora romantik. Problemet där är att övriga orcer är byggda som gorillor, om gorillor vore dubbelt så stora, piercade och hade en halv näsa. Hur löser man detta? Jo: dom tar en snygging till skådespelerska och (I shit you not), målar henne grön. Hon har löständer och gummiöron också, men i jämförelse med dom andra orcerna ser hon ut som en halvtaskig cosplayer. Nu kommer väl någon att säga att det finns olika arter av orcer och att hon är halvorc eller nått. Jag säger bara: efterkonstruktioner.

 

Sammanfattningsvis väntar vi fortfarande på den där filmen som bevisar att tvspelsfilmer kan bli bra.

Lev väl!

Klas

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s